Šta se krije iza Srpska Open logotipa?

Sre 15 feb 2023

Svaki logotip sa sobom nosi svoju priču, skrivenu ili jasnu, kompleksnu ili jednostavnu, uvek prenoseći važnu poruku i suštinu onoga što se iza tog vizuala krije.

Simbolika koju ima logotip turnira „Srpska Open“ i priča koju predstavlja zaista je specifična i posebna, pažljivo osmišljena i ispunjena važnim porukama.

On prvenstveno predstavlja balans – između tradicije i transformacije, starog i novog, stabilnosti i promene, sastavljen iz osam specifičnih delova i bogat sadržajem.

Banjaluka je mesto koje odiše istorijom i snažnom tradicijom. Ona je spoj starinskog duha kasabe i kosmopolitskog duha najlepših evropskih gradova. Može se pohvaliti i veoma bogatom teniskom i sportskom tradicijom, zbog čega primarni, centralni motiv logotipa jeste teniska loptica, koja skriva inicijale ovog turnira – ćirilična slova S i O, dok boje koje je krase, svojim redosledom simbolizuju zastavu.

Sa druge strane, nasuprot tradiciji stoji promena koja je stalni pratilac našeg turnira koji raste, menja se, dobija drugačije dimenzije, veće ambicije i na kraju, novi teniski dom, zbog čega je teniski teren još jedan od motiva koji predstavlja važan deo ovog logotipa.

                                      Dok pozadina logoa predstavlja tradicionalne motive i važne znamenitosti grada domaćina – Banjaluke, kao i vekovne odlike tog kraja, njen prednji deo su dinamične linije koje su u stalnom pokretu.

    Simboli grada Banjaluke, kao što su dajak, tvrđava Kastel, ali i bogata priroda Republike Srpske oslikana u klisurama, zimzelenim rastinjem, obalama reka, brdima, dolinama i planinama, ističu lepotu ovogodišnje lokacije turnira u kojoj će moći da uživaju svi ljubitelji sporta

Ime turnira je napisano modernim, ekspresivnim linijama sa tehničkom preciznošću, što predstavlja konstrast svim tradicionalnim motivima, zbog čega tradicija i transformacija, novo i staro, stabilnosti i promene postaju jedno, i to baš na turniru  – Srpska Open 2023.