Istorija

„Srpska Open 2023“ predstavlja ATP turnir iz serije 250, koji se nakon dve uzastopne godine održavanja u Beogradu, ove godine seli u grad na Vrbasu – Banjaluku.

Značaj ovog turnira, odličnu organizaciju i uslove za igru i boravak igrača prepoznala su najveća imena iz sveta tenisa, kao što su Novak Đoković, Andrej Rubljov, Dominik Tim, Karen Hačanov, Fabio Fonjini, Mateo Beretini, Gael Monfis i mnogi drugi, koji su fenomenalnom igrom oduševljavali publiku kako na malim ekranima, tako i na šljaci u Beogradu.

Kako je Banjaluka veoma uspešno domaćin ATP Čelendžera već punih 20 godina i iza sebe ima dugu tenisku tradiciju, idealna je lokacija za održavanje ovako velikog sportskog događaja. Održavanje turnira „Srpska Open 2023“, od 16-23. aprila, prilika je da ovo proleće u Banjaluci ponovo bude u znaku tenisa i da ovaj grad postane centar Evrope u kojem će svi ljubitelji belog sporta moći da uživaju u spektakularnim mečevima tenisera poznatih širom sveta.

U singlu će učestvovati 28 igrača u glavnom žrebu, od kojih će trojica dobiti „vajld kartu“, a četvorica tenisera obezbediće učešće kroz kvalifikacioni deo turnira, koji se održava 16. i 17. aprila.

U glavni žreb singla ulazi i 19 igrača na osnovu njihove pozicije na ATP listi, dok se u dubl konkurenciji takmiči 16 parova igrača.

,,Ne postoji lepši osećaj nego igrati pred domaćom publikom…”
Novak Đoković

Lokacija

Turnir „Srpska Open 2023“ održaće se na jednoj od najlepših lokacija u Banjaluci – na teniskim terenima Teniskog saveza Republike Srpske u okviru gradskog parka „Mladen Stojanović”.

Pored devet postojećih teniskih terena za trening i mečeve koji će u potpunosti biti rekonstruisani, u okviru samog kompleksa biće izgrađen i potpuno novi centralni stadion sa više od 6000 mesta, dok će ukupni kapacitet na svim terenima biti skoro 10,000 mesta.

Dodatno, svim učesnicima turnira biće pruženi najbolji mogući uslovi za trening, takmičenje i odmor. Uz potpuno rekonstruisane terene za mečeve i trening, igračima će na raspolaganju biti i savremeno opremljena teretana, soba za fizikalne terapije i masažu, kao i prostor za odmor (Player’s Lounge) sa kompletnom uslugom koja je potrebna učesnicima.

Ceo turnir biće obogaćen i velikom FAN zonom u kojoj će svi ljubitelji tenisa imati priliku da na kvalitetan način iskoriste slobodno vreme između mečeva, kupe suvenire, ali i učestvuju u različitim aktivnostima koje će biti organizovane. Pored svih aktivacija koje će biti dostupne publici, najveći obožavaoci će moći da se druže, slikaju i upoznaju sa svojim teniskim idolima, kao i da prate njihove treninge.