Nacionalna nagrada “Đorđe Vajfert” za projekat “Jedna karta – jedno drvo”

Uto 16 maj 2023

Teniski turnir Serbia Open nije samo sportski događaj, već i platforma za stvaranje pozitivnog odnosa prema životnoj sredini, kao i širenje društvene odgovornosti i podizanja svesti o važnim temama za čitavo društvo. Uticaj ovakvog načina rada dokazan je i osvajanjem Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert” koju su organizatori turnira ispred kompanije Legacy International dobili za realizovanje projekta “Jedna karta – jedno drvo”, a koju već 16 godina dodeljuje Privredna komora Srbije.

Zahvaljujući ovom projektu, koji je imao za cilj da se od svake prodate karte na Serbia Open teniskom turniru prošle godine posadi jedno drvo, organizator ove sportske manifestacije, kompanija Legacy International, zasadila je 36.000 sadnica platana i crvenog hrasta u 27 gradova širom Srbije, na više od 120 lokacija.

“Kroz ovaj projekat želeli smo da našoj zemlji poklonimo nova pluća i doprinesemo boljem kvalitetu vazduha, što smo verujemo uspeli sadnjom novog drveća na gotovo 100 hektara zemljišta, uz to godišnje eliminišući više od 840.000 tona CO2 iz vazduha. Takođe, želeli smo da ovom akcijom i drugim sportskim manifestacijama i kompanijama damo motivaciju da nas prate na ovom putu. Bili bismo najsrećniji kada bismo se pored sporta, nadmetali i u ozelenjavanju naše zemlje, koja će za sve nas biti lepša i zdravija. Veoma smo ponosni na nagradu koju smo dobili, a još srećniji zbog činjenice što smo ovaj uspeh ostvarili zajedno sa ljubiteljima tenisa bez kojih ovaj projekat ne bi bio moguć”, istakao je Vojin Pušica, menadžer poslovnih operacija u Legacy International, koji je ispred kompanije primio nagradu u kategoriji mala i mikro privredna društva.

Nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert” dodeljuje se kompanijama koje se u poslovanju ističu po principima društvene odgovornosti na etičan, transparentan i održiv način, a kako organizatori turnira imaju dugoročni cilj da doprinesu pobolјšanju kvaliteta vazduha i životne sredine i povećaju pošumlјenost Srbije, definitivno je da će ovim, zelenim putem, nastaviti i u budućnosti.