Kapetan Lajović čarterom do Madrida

Uto 25 apr 2023

U organzaciji turnira mislilo se na svaki detalj da igrači osete pun komfor i ugođaj i to ne samo u okviru kompleksa, već od samog početka – dolaska u Banjaluku i odlaska sa turnira.

Govorio je i Andrej Rubljov da se direktor turnira Đorđe Đoković, potrudio da mu omogući da posle turnira u Monte Karlu preko Nice stigne u Banjaluku. Upravo je to dozvolilo pobedniku Masters turnira u Monaku da ima dan više za odmor i spremno dočeka mečeve na Srpska Open.

Isto je bilo i sa svim ostalim igračima i članovima njihovih timova, kojima je organizovan potpuno besplatan čarter let iz Nice za Banjaluku.

Kad se tom podatku doda činjenica da na ovaj način o igračima jedino još vode računa na Australian Openu, jasno je bilo zašto teniseri ističu prvoklasan tretman koji dobijaju na ovom turniru. Od prvog trenutka kad su krenuli ka Banjaluci, mogli su da budu fokusirani samo na tenis i igre na šljaci. Sve ostalo im je bilo već sređeno.

Da organizatori turnira ništa ne prepuštaju slučaju jasno je bilo i po završetku turnira. Svim igraima, bez obzira na plasman na turniru, koji su želeli da u Banjaluci ostanu koji dan duže, bili su pokriveni svi troškovi boravka, a poslednjeg dana turnira sačekao ih je prevoz do aerodroma, kao i direktna konekcija do Madrida, takođe besplatnim čarter letom.

Putnik na ovom letu bio je i osvajač turnira Srpska Open – Dusan Lajovic. Odmah nakon fantasticnog meca, nije imao vremena za slavlje, vec se zaputio ka aerodromu i krenuo u pohod na novi trofej, ovog puta na Mastersu u Madridu.