Rubljov: Srećan sam zbog novog finala

Sub 22 apr 2023

 

Definitivno Andrej Rubljov, ove godine igra tenis života. Odličan je bio u Monte Karlu, gde je osvojio prvu Masters titulu, a danas je ušao u finale, pobedom protiv Slovaka Aleksa Molčana. Iako se kako je i sam istakao „mučio“ tokom drugog seta, uspeo je da bude koncentrisan u završnici seta i zakaže još jedan duel u bori za trofej namenjen pobedniku Srpska Open

„Srećan sam što sam u novom finalu. Igrao sam dobro. ali sam onda u drugom setu želeo da završim ranije. Počeo sam da paničim, grešim, a Molčan je igrao bolje. Video sam da veruje da može da okrene što je donelo dramu u drugom setu. Morao sam da se smirim“ – rekao je Andrej Rubljov.

Priznao je drugi nosilac da je kako je drugi set odmicao osećao sve veći stres, što je i uticalo na njegovu igru. Trudio se, međutim da ostane fokusiran, što nije bilo lako jer je protivnik bio u naletu.

„Počeo sam da se osećam stresno jer nisam uspeo da napravim brejk ranije. Tu su me stigle emocije i to je sasvim normalno. Viđena su tri ribrejka, međutim sve je na kraju ispalo dobro.

Upitan koga želi za protivnika nakon što je Đoković ispao, ruski teniser je rekao da će se prilagoditi ko god da bude u finalu. U tom trenutku na terenu su bili Miomir Kecmanović i Dušan Lajović.

„Juče se videlo da je Lajović sposoban da igra sjajno. Ipak, ne bih prognozirao pobednika meča. Ne razmišljam sada mnogo o tome. Želim samo da uživam u pobedi. Bez obzira ko pobedi, podrediću se meču na moj način“.

Ni ovu priliku nije propustio Rubljov da pohvali domaćine.

„Generalno sve ovo mi se sviđa. Turnir i organizacija je sjajna. Sve je veoma dobro. Zaista sam zahvalan Đorđu Đokoviću, sve mi je omogućio jer malo koji turnir mi je dao ovakvu pažnju kao Srpska Open. Prezadovoljan sam. Isto je bilo i prošle godine kada sam učestvovao na Srbija Openu, koji sam i osvojio. I tada je sve bilo besprekorno.

Osvrnuo se zatim Rubljov i na turnire koji dolaze, odnosno da će imati dovoljno vremena da se odmori do Madrida. Ipak, napomenuo je i da je imao malo dana za odmor, ali da će predstojeće sigurno iskoristiti za opuštanje.

„Imaću više vremena za odmor kada stignem u Madrid jer se igra dve nedelje, što je dobro. Prošle godine sam igrao Beograd, pa onda odmah nedelju za nedeljom. Sada nije tako. A, ako ispadnem u Madridu, onda ću imati još više vremena da se odmorim za Rim. Inače, kad god imam slobodnog vremena volim da ga iskoristim da odem kući i vidim se sa roditeljima i prijateljima“ – naglasio je Rubljov.