Vavrinka:Novak će završiti kao najbolji svih vremena

Ned 16 apr 2023

Potrudili su se organizatori da dovedu istinske zvezde svetskog tenisa. U Banjaluku je stigao i Sten Vavrinka, koji će u prvom kolu Srpska Open igrati Luke Van Ašea, a već u narednom ga potencijalno čeka svetski broj jedan Novak Đoković.

Pre nego što je stigao u Banjaluku Sten Vavrinka je igrao u Monte Karlu, gde je imao prilično zapažen rezultat.

„Monako je bio dobar turnir, igrao sam dobar meč protiv top 40 igrača, propustio neke šanse. Trudim se da napredujem svaki dan, da budem u boljoj formi, da povećam šanse na terenu. Nadam se da ću dobiti mečeve u narednim mesecima. Svaki meč je nova šansa“, počeo je 38-godišnji as iz Švajcarske.

Osvrnuo se potom trenutno i 88. teniser na svetu i o uslovima u Banjaluci.

„Malo je hladno, pada kiša. Trenirao sam juče, danas, ponovo ću izlaziti na teren. Sve je novo, lepo. Srećan sam što sam ovde i očekujem dobru atmosferu na tribinama.”

O potencijalnom meču sa Novakom Đokovićem nije želeo iskusni Švajcarac mnogo da priča.

„Moram prvo da pobedim u prvom kolu protiv mladog Francuza. Nadam se da ću trijumfovati na tom meču i ponovo pričati posle toga o Novaku.”

Konkretniji je zato bio Vavrinka kada je reč o najboljem svih vremena.

„Uvek zavisi šta gledate. Ako gledate rezultate i sve parametre, milsim da će Novak završiti kao najbolji svih vremena.“

Dobro pamti Sten Vavrinka nekoliko mečeva sa Novakom Đokovićem, posebno finale Rolan Garosa iz 2015. koje je dobio.

„Smatram Novaka dobrim prijateljem. Uvek je bio ogroman izazov igrati protiv njega. Dobio sam ga u Grend Slem finalima i to su mi neke od najlepših uspomena“, zaključio je trostruki GS šampion.