TENISKI SPEKTAKL ZA CEO REGION – ATP Srbija Open privremeno u Banjaluci u 2023.

Pet 27 jan 2023

Direktor turnira  „SRBIJA OPEN“ Đorđe Đoković govorio je o privremenom preseljenju ATP turnira u Banjaluku, izvanrednom kompleksu koji čeka publiku u ovom gradu i teniskom spektaklu koji očekuje ovaj grad.

ATP Srbija Open se privremeno seli u Banjaluku, na period od godinu dana, sa ciljem da teniski centar Novak u Beogradu tokom tog perioda izvrši unapređenja i tako ispuni neophodne uslove za apliciranje za licencu i eventualno domaćinstvo ATP turnira iz serije 500.

Celokupna organizacija, na čelu sa direktorom turnira Đorđem Đokovićem, biće zadržana i za događaj u Banjaluci koji se održava u aprilu 2023. godine, a premeštaj iz Beograda je unapred dogovoren sa ATP turom.

„Banjaluka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Pre svega postojeći kompleks Teniskog Saveza Republike Srpske predstavlja izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih dva terena zajedno mogu da ugoste više od 2.000 navijača. Takođe, planirana je i izgradnja novog centralnog stadiona sa skoro 6.000 mesta u okviru samog kompleksa. U okviru teniskog kompleksa planirana je i fan zona sa raznovrsnim sadržajima koji će upotpuniti ponudu celokupnog događaja i dati priliku navijačima za druženje sa teniserima. Verujem da će interesovanje publike biti veliko i da ćemo i u Banjaluci prevazići posećenost koju smo imali u Beogradu, a koja je ove godine brojala preko 40.000 posetilaca“, rekao je Đorđe Đoković.

ATP je lako dao saglasnost na ovakav predlog.

„ATP je prihvatio Banjaluku kao predloženu lokaciju, jer je taj grad domaćin ATP čelendžera već 20 godina. Takođe, poznata je destinacija kako inostranim tako i domaćim teniserima, koji su uvek bili toplo dočekani i verujem da Banjaluka apsolutno zaslužuje da bude domaćin ATP turnira u 2023. godini“, dodao je Đoković.

Novak će se pojaviti na ovom turniru, potvrdio je Đorđe Đoković. „To je svakako plan. Bože zdravlja, samo da sve bude kako treba i Novak će zaigrati u Banjaluci.“

Selidba u Banjaluku bi trebalo da pomogne domaćinima Srbija opena da unaprede uslove i tako imaju veće šanse za dobijanje licence za ATP turnir iz serije 500.

„Ta licenca nam je i dalje prioritet i nalazimo se među glavnim favoritima da je dobijemo. Baš iz tih razloga, kako bismo spremno dočekali taj momenat, privremeno smo premestili turnir iz Beograda, kako bismo unapredili uslove za taj nivo. Konstantno se trudimo da rastemo i poboljšavamo organizaciju, dovodimo najbolje moguće igrače i podižemo lestvicu kada je reč o kvalitetu. U sklopu te strategije je doneta i ova odluka“, navodi Đoković.