Rubljov:Hvala Đorđu Đokoviću

Čet 20 apr 2023

Andrej Rubljov bez većih problema plasirao se u četvrtfinale, on je sa 2:0 u setovima bio bolji od Peruanca Huana Pabla Variljasa.

Iako je ubedljivo pobedio, Rus je skromno pričao o svojoj igri.

„Napredujem, nadam se da idem u pravom smeru.Tim je veoma važan, moraš da razgovaraš sa njima, da budeš iskren prema sebi, da uvek moraju da se nađu rešenja. Važno je ne lagati sebe, biti otvoren prema sebi i prema timu. Raditi na tome svaki dan. Ako vas neko iseče u saobraćaju, pokušajte da ostanete smireni i kada vas neko iznervira. Isto je i na terenu“, slikovito je objasnio Rubljov.

Kada su u pitanju mečevi i uslovi na Centralnom terenu, Rubljov je bio saglasan sa Novakom Đokovićem da su spori.

„Teren je spor zaista. Možda ne najsporiji na kom sam igrao, ali mislim da je malo sporiji nego u Monte Karlu. Rekao bih čak i da je u Monaku u polufinalu protiv Frica bilo još sporije, jer je padala kiša. Ipak sviđaju mi se ovi uslovi za igru, bilo je odlično. Volim ove uslove za igru, kada nije mnogo toplo.
Brzo je iz Monte Karla do Banjaluke stigao Rubljev, a za to je zahvalan direktoru turnira.

„Hvala Novakovom bratu Đoletu, mnogo mi je pomogao i u dolasku iz Nice u Banjaluku. Nisam to očekivao i zahvalan sam mu na tome. U ponedeljak sam odmarao, u utorak sam trenirao malo, u sredu malo više, a danas sam igrao dosta dobro. Nisam očekivao da ovako lako pobedim. Huan je ove godine zamalo pobedio Zvereva na Australijan openu, opasan je i može da igra baš dobro. Nisam očekivao da mi sve ide za rukom danas”.

Naredni protivnik Rubljovu je Damir Džumhur, a interesantno je bilo pitanje i ko je bolji prijatelj sa Novakom, odnosno ko će kome tu pomoći sa savetima.

“Novaku ne trebaju saveti, on je najbolji na svetu. Što se tiče Damira i mene, mi smo prijatelji, trenirali smo mnogo puta zajedno, videćemo šta će biti“, uz osmeh je zaključio Rubljov.