Nedostajalo mi je malo i sreće

Pet 21 apr 2023

Uprkos porazu Damir Džumhur može da bude zadovoljan kako je odigrao protiv osvajača titule u Monte Karlu, Andreja Rubljova. Parirao je domaći teniser odlično drugom nosiocu naročito u prvom setu, kada je i pokazao da polako ulazi u željenu formu.

„Mislim da je za obojicu ovo bio dobar meč. Mentalno sam se osećao dobro u prvom setu i bilo bi još bolje da sam uspeo da ga dobije. Ali to je tenis, a protiv „velikih momaka“ moraš svaku priliku da iskoristiš. Današnjim mečom sam pokazao da mogu da pružim otpor i najboljima na svetu, što me raduje, a Rubljov to sigurno jeste. U ovom trenutku on igra najbolji tenis na šljaci, pokazao je to i u Monte Karlu. Osetio sam u nekim delovima meča, da mogu da ga „slomim“ i da sve može da ode na drugu stranu. Ipak, nedostajalo mi je sreće. Zadovoljan sam sve u svemu, ne rezultatom već, igrom. Pre meča sam rekao da neću izaći na teren sa belom zastavom, zato i mislim da sam pružio dobar otpor Rubljovu. Bio sam zaista blizu da meč ode u moju korist“-rekao je Damir Džumhur.

Pohvalio je domaći teniser Rubljova i izneo šta misli da je najbolje u njegovoj igri.

„Najveći adut mu je forhend. Pokušao sam da mu otežam u tom smislu, posebno kada sam imao svoj gem, ali kada je igrao po njegovom onda je imao veliku prednost

Upravo ovakvi mečevi kao što je ovaj protiv Rubljova vraćaju samopouzdanje igračima, a upravo je to domaćem teniseru nedostajalo u prethodnom periodu.

„Ceo nastup na turniru je bio dobra. Baš sam zadovoljan. Ovo sve može samo da mi bude dodatni motiv da igram još bolje i zalet za ono što dolazi. Definitivno ovaj turnir mi je pomogao i u mentalnom sklopu, sam sebi sam dokazao da mogu sa najboljima i bolje rangiranim igračima da igram ravnopravno. Imam podlogu za naredne turnire. Ako ovako nastavim mogu daleko dogurati.

Još uvek Džumhur ne zna na koji će turnir, odnosno da li će igrati neki od Mastersa Rim ili Madrid, odnosno da li će morati na čelendžere.

„Posle svega nadam se da ću igrati kvalifikacije na Masterimam Moj rejting je još uvek takav da ne znam da li mogu da upadam na veliki, odnosno kvalifikacije ili ću morati da igram čelendžere. Biće ovo dobra podloga za nastavak sezone. Ovo su mečevi koji igrače prave boljim“ – objasnio je Džumhur.

U isto vreme napomenuo je domaći teniser da će pokušati da igra i na većim turnirima kao što je Beč jer se tamo uvek dobro osećao jer ima dosta ljudi sa ovih prostora.