Molčan: Bio sam na ivici poraza

Pet 21 apr 2023

 

Aleks Molčan plasirao se u polufinale Srpska Open. Mladi Slovak je bio bolji od srpskog tenisera Lasla Đerea. Vodila se borba za svaku loptu na terenu, ali je čini se strpljenje Molčana presudilo.

Posle plasmana u polufinale Aleks Molčan je bio izuzetno dobro raspoložen, pa je odgovarao na pitanja novinara skoro 20 minuta.

„Bio sam blizu da izgubim meč veoma lako, ali sam borio, jer sam borac. Uvek se borim do kraja.

Zatim je Molčan i pohvalio organizaciju turnira, a imao je samo reči hvale i sa Banjalučane.

“U Banjaluci se osećam kao kod kuće, ovde dolazim svake godine. Sve je odlično, hotel, hrana, ljudi, još i pobeđujem tako da, za sada je sve kako treba. Sviđa mi se sve, volim ovaj turnir. Centralni teren je nov, sve je sjajno.

Pričao je Slovak i o usponu tenisa u njegovoj zemlji, ali da ne oseća pritisak jer sada svi gledaju u njega.

„Imali smo sjajne tenisere, ali ne gledam to tako. To što smo imali dobre igrače, ne znači sada da automatski razmišljam da moram sjajne stvari da radim. Naravno, želim, ali ne zbog njih već zbog sebe, pobeđujem za sebe, tim. Drago mi je da fanovi uživaju i pružaju mi podršku. Voleo bih da osvajam svaki turnir pa da navijači u Slovačkoj budu srećni. Ali uživam u igranju tenisa. Nemam osećaj da moram da pobeđujem zbog tenisera pre mene“

Kad ne igra tenis, mladi igrač ističe da mu je veoma važno da se opusti i da razmišlja o reketu.

„Nije sve u tenisu. Trudim se da ne budem stalno okupiran time, već i da postižem druge stvari, da sam fokusiran na drugo. Za mene je relaksacija van tenisa jako važna“-zaključio je Molčan.