Lajović: Uživao sam, ali sam bio preumoran

Ned 23 apr 2023

Dušan Lajović pobednik je turnira Srpska Open. U svega nekoliko dana srpski teniser je pobedio dvojicu igrača iz Top 10 što je za svaku pohvalu. Odigrao je trezveno, svaki poen na turniru Lajović i na kraju zasluženo uzeo titulu.

„Bilo je zaista zahtevno od prvog do poslednjeg poena. Ne znam gde sam našao energiju u drugom i trećem setu. Igrao sam mnogo duge mečeve ove nedelje. Nekako sam posle 5:1 uspeo da privedem meč kraju. Sve duele koje sam vodio ove nedelje bili su protiv jako dobrih prijatelja, uključujući Andreja i nažalost jedan je morao da izgubi. Nekada stvarno nije lako igrati protiv prijatelja, mnogo je lakše kada je to neki momak sa turnira sa kojim nisi blizak“, istakao je Dušan Lajović.

Iskreno je rekao Lajović da je u jednom trenutku posumnjao u da će uspeti da privede meč kraju, jer mu je ponestajalo goriva.

„Osećam se umorno, ali u prilično dobrom ritmu. Nadam se da mogu da izdržim fizički i dalje. Stvarno sam uživao ove nedelje, igrao sam dobar tenis i jako sam se dobro borio. Očekujem da će tako biti u svakom meču, znam da to nije uvek moguće. Nadam se, bar da ću se oporaviti do Madrida iako nema mnogo vremena“.

Nakon gubitka drugog seta Lajović je da je bio istinski preumoran i samo je razmišljao kako se Rubljov vraća u meč.

„Da sam imao samo jedna brejk prednosti mislim da ne bih dobio ovaj meč, ali sam uspeo jer su bila dva brejka i onda sam to iskoristio na svoj servis“.

Na pitanje šta mu je prolazilo kroz glavu na 5:4 u trećem setu, Lajović nije krio da je pomišljao i na poraz.

„Nije išlo, pa sam rekao sebi hajde da pogodiš samo forhend, pa ćemo videti. Video sam da neću pobediti ovaj meč ako budem želeo samo da pogađam vinere. Morao sam da se fokusiram na borbu, jer su takvi uslovi bili. Iskreno na 5:1 sam izgubio snagu. Vrtelo mi se u glavi i mislio sam da ću da se onesvestim. Onda sam rekao sebi – izdrži i publika me zaista podigla. Da nije bilo toga, ko zna kako bi se završilo“.