Mislio sam da idem ka porazu

Sub 22 apr 2023

Ostvario je Dušan Lajović u petak najveću pobedu u karijeri protiv Novaka Đokovića, a onda je u polufinalu bio nadomak poraza protiv Miomira Kecmanovića. Ipak, uspeo je da vrati fokus na meč i posle skoro tročasovne borbe na Centralnom terenu, zakaže duel sa Rubljovim za sutra u 14.00 časova na istom mestu.
“Mislio sam da idem ka porazu u drugom setu, imao me je u konopcima. A, onda me je oživeo u gemu u kojem je servirao za meč. Bio sam umorniji od jučerašnjeg meča protiv Noleta. Rekao sam sebi, samo pokušaj da se izboriš do kraja drugog seta, pa ako ostaneš bez goriva u trećem, nema veze. Tada sam se osećao da kontrolišem stvari. Bila je borba do iznemoglosti. Osećao sam da meč može da prevagne
na obe strane. U takvim uslovima ne možete da očekujete ništa. Ovo mi je bilo potrebno posle jučerašnjeg meča&quot“ rekao je vidno zadovoljan Dušan Lajović.

Ovogodišnji finalista Srpska Open u Banjaluci je pobedio čak trojicu srpskih tenisera – Krajinovića, Đokovića i Kecmanovića. Tokom polufinalnog meča on i Kecmanović imali su veoma dugu razmenu udaraca. Nakon što je loptica 30 puta prešla mrežu, Lajović je poslao skraćenu loptu, ali nije imao sreće. Poen je pripao protivniku, a njih dvojica su se zatim značajno pogledali.

„Bilo bi dobro da je prešla. Nekako smo se osećali opušteno, imali smo prijatnu atmosferu i bilo je uživanje igrati“.
Osvrnuo se i na komentar Kecmanovića posle meča.
„Rekao je ako ovako nastaviš, osvojićeš sve“
Još jednom je srpski teniser govorio i o psihološkoj pripremi i njenoj važnosti.

“Radio sam u prošlosti više sa psihologom, ali sam više fokusiran na to da budem mentalno zdrav, da
budem dobro. Postavio sam te prioritete. Uvek je bio konflikt između tenisa i toga kako se osećaš.
Nekako sam sada zamenio tu tezu i postavio mentalno zdravlje na prvo mesto. Ako sam tu onakav kakav
želim da budem, onda ću i na terenu davati maksimum. I to jeste pravi način gledanja na stvari”.