Džumhur zakazao duel sa Gaskeom

Sre 19 apr 2023

Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo Srpska Open posle pobede nad Liamom Bredijem 2:0 (6:3,6:0),a tamo ga čeka iskusni Francuz Rišar Gaske. Vidno raspoložen posle meča sa Britancem, teniser iz Bosne i Hercegovine je istakao:
„Mnogo mi znači ovaj trijumf. Nisam igrao nekoliko meseci. Pao sam na listi, pa mi je zbog toga Banjaluka dobra prilika da popravim skor. U svakom slučaju pamtim po dobrom. Posebno zbog turnira od prošle godine. Iskreno nisam ni znao da li ću se vratiti na onaj stari nivo dobrog tenisa“ – dodao je Damir Džumhur.
Osvrnuo se potom i domaći tenisera na Srpska Open na sam tok meča protiv Britanca.
„Malo sam nervoznije počeo, ali to je već uobičajeno za početak turnira. Uvek imam tremu, strah kad ulazim u meč. Možda početak nije bio toliko dobar, ali kada sam pustio ruku izgledalo je dosta bolje. Rešio sam dosta brzo meč.
Sledeći rival biće Džumhuru, Rišar Gaske. Iskusni Francuz je do sada bio mnogo uspešniji od Džumhura.
„Taj meč može biti jako dug. Igrao sam s njim dva puta, nisam uzeo set. On u 38. godini pokazuje da i dalje igra dobro, tako da je jako neugodan protivnik.
Sa Džumhurom ovih dana u Banjaluci trenira i Zoran Zrnić, Dejvis kup selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.
„Naš selektor se zalaže za sve igrače reprezentacije. Prati nas, pruža podršku ne samo u nedeljama kada se igra Dejvis kup, već i na turnirima u regionu. Došao sam u petak tako da smo zajedno trenirali ovde, ali u Beogradu nedavno. Zoran to radi iz dubine duše i to pomaže.
Jasno je Damir Džumhur pričao i o planovima za budućnost.
„Naredna četiri meseca ne branim nijedan bod i rekao sam da mi je cilj da budem u 150 tenisera na svetu. Ima tu još stvari na kojima bi trebalo da se radi. Nije lako igrati ni čelendžere tu je mnogo mladih igrača, a oni igraju zaista na visokom nivou. Želim da se probijem i dokažem da pripadam teniskom vrhu“ – objasnio je Džumhur.