Džumhur: Pobeda znači za samopouzdanje

Čet 20 apr 2023

Damir Džumhur nastavio je sa odličnim partijama na Srpska Open. Posle pobede nad Liamom Brodijem, danas je savladao legendarnog Francuza i 42. tenisera sveta Rišara Gaskea sa 2:1 u setovima i tako obezbedio četvrtfinale turnira sa Rubljovim.
„Đorđe Đoković me je stavio na Grenstend zato sam pobedio. To je srećan teren za mene, igrao sam tu i na čelendžeru. U svakom slučaju bio je ovo veoma važan meč za mene“, istakao je Damir Džumhur.
Publika je bila uz Džumhura od prvog do poslednjeg poena, pa je i sama atmosfera na tribinama delovala kao da se radi o fudbalskoj utakmici.
„Publika je bila fanomenalna. Tribine pune, zaista volim taj teren. Kada mi je bilo najpotrebnije, publika je prepoznala momenat i dala mi veliku podršku. Bilo je uživanje igrati. Hvala im na podršci. Potrudiću se da nastavim sa dobrim igrama.
U četvrtfinalu Džumhur će igrati sa Rusem koji je nedavno osvojio Monte Karlo.
„Rubljov je već u Monte Karlu pokazao u kakvoj je formi, možda i najboljoj od svih u ovom trenutku. Upravo je ovo meč koji će meni da  će pokaže koliko mogu i gde sam u ovom trenutku. U svakom slučaju dobra je i ova pobeda protiv Gaskea, ali biće sledeći meč zaista veliki izazov za mene. Sigurno da Rubljov ima veliku prednost u odnosu na mene”.
Džumhur je na turnir stigao sa specijalnom pozivnicom direktora turnira Đorđa Đokovića.
„Kroz karijeru nisam imao priliku da dobijem veliki broj specijalnih pozivnica, a to je zbog toga što naša zemlja nema veliki broj  turnira. Imao sam dve specijalne pozivnice za prošlu godinu i ovu i obe šanse sam iskoristio maksimalno. Drago mi je zbog toga što sam opravdao očekivanja”.
Vetar je pravio problema malo Džumhuru u trećem setu, ipak na kraju to nije uticalo na konačan rezultat.
„Ne volim da igram po vetru, ali sam stvarno ove godine uspeo i sam sebe da iznenadim rezultatima. Koliko god da sam pričao da ne mogu da igram, uspeo sam da odigram dosta dobro. U svakom slučaju mislim da na te stvari ne bi trebalo obraćati pažnju jer onda fokus može da ode na drugu stranu”.
Pričao je i Novak Đoković da su uslovi jako spori i da se loptice brzo troše, isto je potvrdio i Džumhur.
„Jednostavno takvi su uslovi, ovih dana je padala kiša. Ipak, loptice su najproblematičnije, brzo se troše, većina igrača se žali njih. Manji će biti problem biti kako vreme bude lepše“, zaključio je Džumhur.