Dušan je zaslužio titulu

Ned 23 apr 2023

Andrej Rubljov važio je za velikog favorita pred duel sa Lajovićem, ali je u današnjem finalu morao da pruži ruku boljem.

„Lajović je pravio nerealne poene, udarao je lopticu sa svih strana, bio je u dobroj poziciji, izuzetno jak. Borio sam se koliko sam mogao. Kasnije sam bio agresivniji, ali nije bilo dovoljno. U svakom slučaju poraz nije dobar, bez obzira što je došao od prijatelja. Razočaran sam jer nisam osvojio titulu, ali ako mene pitate ko je zaslužio da je osvoji onda je to sigurno Dušan“.

Osvrnuo se Rubljov na to da je i bio veliki favorit naročito posle osvojene titule u Monte Karlu.

„Nekad ste na papiru favorit za pobedu, ali mi igrači znamo kako je to, šta svaki može da uradi i nedavno sam rekao da ako Dušan bude igrao kako zna, da ga je jako teško pobediti. To je dokazao i protiv Novaka“.

Baš kao i Lajović, istakao je Rus, da mu je današnji rival dobar prijatelj i da su često trenirali zajedno, tako da je upoznat sa njegovim kvalitetom od starta.

„Ima odličan bekhend, kik servis koristi kada treba, jer oseća loptu. Tad morate da razmišljate kako da promenite poziciju da bi kontrolisali udarce. On sve oseća dobro čak i drop šot“..

Upitan da prokomentariše kakav je Lajović kao čovek i prijatelj, Rubljov je rekao:

„Dušan je 100 poena od mogućih 10, lojalan je, nikada te neće slagati. Imamo sjajnu konekciju, pričamo o mnogim stvarima, znam da je patio mnogo. Veoma sam srećan jer je osvojio titulu pred svojima ljudima. Njemu je bila mnogo potrebna i zaslužio je nakon što je prošao i propatio kroz mnoge stvari“.