Đorđe Đoković: Pripremamo se za veliki derbi Novaka i Stena

Sub 15 apr 2023

Đorđe Đoković, direktor turnira, nije skrivao dobro raspoloženje posle žreba, a otkrio je i kada u Banjaluku dolazi najbolji teniser sveta Novak Đoković.

– Novaka očekujemo tokom sutrašnjeg dana ili u ponedeljak. U svakom slučaju biće tu uskoro da se pripremi za veliki derbi – aludirao je Đorđe Đoković, prvi čovek turnira Srpska open 2023 na meč drugog kola sa jednim od najboljih tenisera na svetu Stenom Vavrinkom.

Zanimljiv je i ostatak žreba, a upravo se i na to osvrnuo direktor turnira.

-Neverovatan žreb svi domaći igrači su u vrhu. Nema lakih protivnika. Očekujem zaista da vidimo reprizu dobrih mečeva Novaka sa Vavrinkom. Definitivno biće ovo zanimljiv turnir. Imamo sada priliku da gledamo neka od neverovatnih rivalstava. U Banjaluku su došla velika imena svetskog tenisa i zadovoljan sam zbog toga.

Ono što bi donekle moglo da pokvari raspoloženje, jeste najavljena kiša u Banjaluci, ali se svi uzdaju da će veliki oblak zaobići teniski kompleks.

-Ukoliko bude kiše nemamo plan B. Ostaje nam da spojimo snage i da „oduvamo“ sve oblake što jače. Vidim da nas je danas zaobišla kiša. Nisam meteorolog, ali bih voleo da dune jak vetar i rastera oblake, a tim bolje za nas.

Banjaluka se u minulih nekoliko meseci promenila, umila, osvežila, što su primetili i igrači, kojima nije prvi put da borave u Republici Srpskoj.

-Igrači su prepuni pozitivnih komentara. Neki su nedavno boravili na čelendžeru u Banjaluci, svi ističu neverovatnu promenu. Zatekli su drugi grad, ne samo teniski centar, već i ulice. Banjaluka se osvežila, renovirala, ne samo da je lepša, već je i čistija. Zahvalni smo narodu Republike Srpske koji nas podržava na ulicama, društvenim mrežama. Privilegija je biti u Banjaluci. Nadamo se da će ovo samo biti početak velikih događaja u ovom gradu – zaključio je Đoković