Đoković pohvalio Banjalučane

Pon 17 apr 2023

Dolazak Novaka Đokovića u Banjaluku na Srpska Open izazvao je veliko interesovanje kod predstavnika medija, pa ne čudi što za prvo obraćenje svetskog broja jedan nije bilo slobodne stolice (oko sto novinara,fotoreportera i snimatelja) u velikoj medijskoj sali za konferencije.

Odgovarao je najbolji teniser sveta u dobrom raspoloženju strpljivo oko 30 minuta na sva pitanja, a najviše je bilo onih u vezi sa Banjalukom, odnosno teniskim kompleksom, formom po povratku iz Monte Karla.

„Divno je biti ovde. Hvala što ste nas dočekali u pozitivnom raspoloženju. Prvi put profesionalno igram u Banjaluci na Srpska Open. Ovo je jedinstveno novo iskustvo za mene. Drago mi je što ću doživeti da igram ovde. Sećam se egzibicije sa Viktorom Troickim ovde, tada sam doživeo da igram u jednoj od najboljih atmosfera. U dvorani je bilo ljudi koji su nas dočekali na najlepši način, kao što je to slučaj i sada. Od tada sam želeo i zvaničan meč i sada mi se ukazala prilika i jako mi je drago zbog toga”.

Osvrnuo se potom Đoković i na ono što se dešavalo u Monte Karlu, odnosno poraz od Musetija.

“Dobra stvar u teniisu je što svake nedelje imatie novi priliku za dokazivanje i da idete korak dalje. U tom kontesku okrenuo sam novi list. Nisam naravno bio zadovoljan rezultatom u Monte Karlu. U Banjaluci sam odmah po sletanju dobio mnogo emocija, pozitivne energije i osećanja. Nadao sam se da ću to da doživim ovde, ali je ovo pravazišlo sva moja očekivanja. Za sva nas profesionalne sportiste jedno od najboljih mesta gde možemo da se takmičimo, ovde se osećam kao kod kuće, a ne kao gost”, objasnio je Đoković.

Mučio je lakat najboljeg tenisera na svetu, ali se oporavio.

„Lakat nije u idelanom stanju, ali dovoljno dobro da budem spreman za prvi meč”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Srpska Open (@srpskaopen)