Đere: Očekujem težak meč protiv prijatelja Borne

Uto 18 apr 2023

U drugo kolo Srpska Open plasirao se i Laslo Đere, koji je na Centralnom terenu bio bolji od Romana Safjulina 6:4, 6:2. Zanimljivo je u narednom meču našeg tenisera očekuje duel sa dobrim prijateljem Bornom Ćorićem.

Pre nego što je bilo šta rekao o narednom rivalu, Đere je sumirao utiske sa prvog meča u Banjaluci.

„Protivnik je bolje otvorio meč, međutim brzo sam se vratio, odmah sam napravio brejk. Malo sam bio pod pritiskom u prvom setu, Safjulin je uglavnom imao rezultat, ali mi je drago što sam završio drugi set bez nekih komplikacija“, istakao je Laslo Đere.

Osvrnuo se potom Đere i na narednog rivala. Neće imati lak zadatak protiv Ćorića, sa kojim često trenira zajedno.

„Igrali smo tri puta do sada i svaki put meč je trajao tri seta. Očekujem veliku borbu i težak meč. Borna je sjajan igrač, sigurno neće biti lako”.

Za razliku od tenisera iz Hrvatske, Đere ove sezone ima znatno više mečeva na šljaci što može da bude prednost.

„Ne znam da li smem da kažem pred meč šta je ključ za pobedu. Poznajemo se dobro, nekada treniramo zajedno, dobri smo prijatelji, nema puno tajni. Do sada nisam razmišljao o tom meču, fokusirao sam se na Safjulina. Sigurno ću napraviti analizu sa trenerom. Kada ima dobar dan i servira dobro, onda je baš teško reternirati protiv Borne, što je bio slučaj u Hamburgu. To mu je veliko oružje. Samo treba da napravim taktiku i strategiju za njega, a druga stvar je da izađem spreman i borben na teren. Moram i da ostanem miran u određenim trenucima i da jednostavno kontrolišem što je do mene.