Đere: Hvala publici na podršci

Sre 19 apr 2023

Laslo Đere posle dobro odigranog meča protiv Rusa Safiulina, slavio je i protiv trećeg nosioca Borne Ćorića. Vodila se žestoka borba za svaku loptu, ali je na kraju srpski teniser izašao kao pobednik.

„Bio je očekivano težak meč. Obojica smo imali uspone i padove. Ipak, osećao sam se udobno na terenu. Koristio sam svaku šansu, iako je meč bio tesan. Ostao sam fokusiran do kraja“- poručio je Laslo Đere nakon pobede.

Ne krije Đere da je u presudnim momentima drugog seta iskoristio greške rivala i da je to možda bilo i presudno za pobedu.

„Dao mi je neke lake poene da se vratim u meč. Posebno na 5:2 za njega u drugom setu, međutim bio sam svestan da je to samo brejk prednosti. Kada sam se vratio, znao sam kako da ga „slomim“ po drugi put. Resetovao sam misli i fokus, iskoristio šanse na njegov servis“.

Srpski teniser je poručio da mu je podrška sa tribina značila.

„Podrška publike bila je sjajna. Sigurno su pomogli, bili su na mojoj strani, ali i jako korektni prema Borni. Aplaudirali su i njemu kada bi uradio nešto jako dobro“.

Na konstataciju da su oba meča koja je igrao bila teška, Đere se složio, dok je na pitanje novinara da li sad ima više samopouzdanja kada je dobio 21. igrača na svetu rekao:

„On je dobar igrač, odličan takmičar i teško ga je dobiti. Najmanje je za mene bitno koji je on na svetu 21. ili 50. „, rekao je Đere.

Naredni rival Đereu biće pobednik meča Popirin – Molčan.

„Igrao sam sa obojicom. Popirina sam dobio dva puta, sa Molčanom imam skor 1:1, i on mi manje odgovara. Ko god da pobedi neće biti lako. Ipak, iskoristiću slobodan dan za oporavak i biću 100 odsto spreman u petak“, poručio je Đere.