Da ne verujem u sebe ne bih bio na terenu

Pet 21 apr 2023

Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu Srpska Open od Dušana Lajovića. Videlo se i posle meča da je i svetskom broju jedan teško palo što se već danas oprostio od banjalučke publike.

Ipak, džentlmenski kao pravi sportsmen, Đoković je čestitao mlađem kolegi na pobedi i dodao:

„Lajović je fantastičan čovek, znamo se dugo, igramo zajedno u Dejvisu kupu. Ovo je njegova najveća pobeda“.

Priznao je najbolji teniser sveta da je igrao ispod svog nivoa, odnosno da se nada da će kraj sezone na šljaci biti daleko uspešniji. Na pitanje šta je bio ključ meča, da li Lajovićeva dobra igra ili njegova loša, Novak je odgovorio:

„Kombinacija. Lajović je igrao dobro. Sa druge strane bio sam mnogo ispod željenog nivoa, ne mogu sa ovom igrom da dobijem protivnike koji su tako solidni na ovoj podlozi. Nisam se ni fizički osećao dobro na terenu, spore, trome noge, mnogo promašenih lopti, totalno van udarca. Na momente sam igrao dobro, ali dosta ispod mog nivoa“.

Bilo je dosta uspona i padova tokom igre oba tenisera, ipak do kraja je Đoković verovao da može do preokreta.

„Da ne verujem u sebe ne bih bio na terenu, to je preduslov za profesionalni tenis. Borio sam se do poslednje lopte. To što sam ja igrao loše u datim trenucima, kada je bilo potrebno da bolje zaigram, nema veze sa verom, već je splet nekih okolnosti i trenutno stanje moje koje je daleko od očekivanog. Nemam šta da dodam, imao sam svoje šanse, ali ih nisam iskoristio. Igrao sam dosta pasivno, sa mnogo grešaka i to je rezultiralo porazom“.

Igrao je Đoković do sada sa Lajovićem dva puta i u oba meča je dosta ubedljivo slavio. Ipak, sada nije imao igru za mlađeg kolegu.

„U nekim trenucima kada je trebalo odigrao je agresivnije, dobro servirao, koristio uglove. Ceo život igra dobro na šljaci, to je njegova podloga, tu je beležio svoje najbolje rezultate, nije veliko iznenađenje za mene da igra ovako. Mentalno je ostao čvrst i to je napredak u odnosu na prošle mečeve. Nije imao velike oscilacije“.

Kada su planovi za naredni period u pitanju Đoković je istakao:

„Videćemo, utisci su još uvek jaki, pa ću razmisliti šta dalje“.