Banjaluka iščekuje teniski spektakl

Uto 11 apr 2023

Pet dana preostalo je do početka teniskog spektakla u Banjaluci. Mnogi ljubitelji belog sporta sa nestrpljenjem čekaju kraj nedelje – vreme kada će se odigrati prvi mečevi na banjalučkoj šljaci, na turniru Srpska Open. Svi završni radovi se privode kraju i ceo kompleks će uskoro dobiti svoj finalni izgled u kom će uživati i igrači i publika.

Da je Banjaluka pravi izbor lokacije na kom će se okupiti kako svetska, tako i domaća teniska elita, još jednom je potvrdio Đorđe Đoković, direktor turnira.

„U završnoj smo fazi priprema pred otvaranje turnira. Bilo je vrlo teško ovako nešto organizovati za samo pet meseci, ali smo uspeli uz veliku pomoć grada Banjaluke i Republike Srpske. Svi su stali iza ovog turnira i mnogo smo im zahvalni što su pomogli da pokažemo i ATP-u da je apsolutno sve moguće uz prave ljude i pravu organizaciju“, istakao je Đoković.

Priprema ovog turnira podrazumevala je velike izazove, ali i odgovornost kako bi se zadovoljili svi kriterijumi i nadmašila organizacija turnira iz prethodnih godina, a da je ceo tim i ovog puta uspeo u tome, već u nedelju će moći da vide svi posetioci.

“Imamo visoke standarde, trudimo se da svake godine napredujemo i želimo da igračima pružimo ono najbolje. Iz tog razloga sve što radimo, radimo na najvišem mogućem nivou, pa smo ove godine u Banjaluci znatno proširili navijačko selo koje sada ima razne atrakcije i veliko dečije igralište. S obzirom na to da je centralni teren ograničen na 6000 mesta, želeli smo da svi imaju pristup navijačkom selu i da svi mogu da vide najbolje tenisere sveta koji se kreću u okviru ove zone i tu treniraju“, rekao je Đoković.

Za samo nekoliko dana, neka od najvećih imena iz sveta tenisa poput Novaka Đokovića, Andreja Rubljova, Gaela Monfilsa, Stanislasa Vavrinke zaigraće na terenima u okviru nacionalnog teniskog centra u parku Mladen Stojanović i sigurno je da će Banjaluka od 16. do 23. aprila biti centar svetskih sportskih dešavanja.